Kapat
+90 (262) 373 54 24

Bize Ulaşın

Bize Ulaşın

Flanşlı Kaplin Nedir?

?= $request->baslik; ?>
17
Kas

Flanşlı Kaplin Nedir?

Bir flanş kaplini, iki boru ucunu aynı hizada, sızdırmaz bir şekilde bir araya getirmek için kullanılan bir bağlantı elemanı türüdür. Bu iki parçalı kavrama ünitesi, flanşlı ucun tutturulabilmesi için anahtarlanmış bir alıcı taraftan oluşur, bu nedenle flanşlı bir ucu olan karşılıklı boru ucuyla bir araya gelebilir.

Flanşlı kavramalar tipik olarak iki boru veya boru ucunun bir araya gelmesi gereken basınçlı boru sistemlerinde kullanılır. Flanşlı kavramalar için bağlantı yöntemleri, malzemenin basıncı veya birçok endüstriyel boru sisteminden geçen malzemelerin bazen tehlikeli olması nedeniyle genellikle çok güçlüdür.

Flanş kaplinlerini yerine sabitlemek için yüksek diş sayısı somun ve cıvata bağlantıları kullanılır. Bu somun ve cıvatalar genellikle dayanma dayanımı sağlamak için temperli çelikten veya alaşımlardan yapılır. Boru sisteminin herhangi bir flanşlı kavşakta sızdırmaz olmasını sağlamak için en üst seviyeye kadar sıkılabilme özelliğine sahiptir.

Flanş kaplin kendisi, genellikle dökme demirden yapılır veya dövülmüş çelikten imal edilir. Flanşlı kavramalar yapmak için kullanılan malzemeler doğrudan kullanılabilecekleri uygulamaya bağlıdır.

Çelik veya dökme demir flanşlı kaplinlerde bile, sızdırmazlık gücü kauçuk veya yumuşak dövülebilir bir conta ile oluşturulur. Bu genellikle boru sisteminden dağıtılan malzeme için tasarlanmış bir maddeden yapılır.

Yaygın olarak kullanılan üç flanş bağlantı türü vardır. Korunmasız, korumalı ve denizcilik flanşı kaplinleri, endüstriyel veya su altı uygulamalarında en yaygın kullanılanlardır. Korunmasız, hem cıvataların hem de somunların erişime açık kalması anlamına gelirken, korumalı flanş kaplinleri cıvata gruplarını kaplin üzerindeki ayrı flanşların içine gizler. Deniz flanşı kaplinleri biraz farklı görünür, cıvata başsız ve konik bir şekildedir.