Kapat
+90 (262) 373 54 24

Bize Ulaşın

Bize Ulaşın

Kaplin Çeşitleri Nelerdir?

?= $request->baslik; ?>
04
Oca

Kaplin Çeşitleri Nelerdir?

A Tipi Kaplin

Elastik parçaların dar olması sebebiyle küçük kaplin çapıyla büyük çaplı mile montaj imkanı sağlar.Üç parçadan imal edilmesi sebebiyle kaplini monte edildiği milden sökmeden elastik parçaları değiştirme olanağı sağlar.Ancak elastik parçalar kapalı ortamda olduğundan bozulmaları gözlenemez dolayısıyla elastik parçalar periyodik olarak değiştirilmek zorundadır.Aksi taktirde elastik parçalar bozulduğunda metal metale çalışır ve ayaklar kırılır.

B Tipi Kaplin

A tipinin iki parçadan mamül şeklidir.Fiyat olarak uygundur,milin bağlandığı göbek büyük çaplıdır ve miller arası mesafenin çok dar olduğu yerde kullanılmaya çok uygundur, fakat elastik parçaları değiştirmek için bir tarafı komple sökmek gerekir.

H  Tipi Kaplin

B Tipinin değişik boydaki ara parçalı şeklidir.Miller arası uzun mesafelerin olduğu yerlerde isteğe göre değişik boyda ara parçalarla kullanılır.Kaplin bozulmadan önce periyodik olarak elastik parçalar değiştirilmelidir.

Yıldız Tip Elastik Kaplin

En güçlü kaplin tiplerinden biridir. Elastik parça dışardan gözlenebildiği için bozulma durumunda hemen müdahale edilebilir.Aşırı vibrasyonların olduğu sistemlerde büyük kesitli elastik parçaları  sebebiyle güvenle kullanılır.Bozulmasını önlemek için gözle kontrol yeterlidir.Kaplin ayakları tamamen işlendiği için boşluksuz ve çok düzgün çalışır.

Tırnaklı Tip Elastik Kaplin

Mükemmel bir sistem sigortasıdır.Aşırı yüklemede lastikler yırtılsa bile kapline hiçbir zarar vermez sistem durduğunda lastikler değiştirilerek çalışmaya devam edilir.Yüksek torkları aktarmada uygun değildir.

Pernolu Tip Elastik Kaplin

Çok güçlü bir kaplin tipidir.Elastik parçaların aşınması dışardan gözlenebilir ve kaplin sökülmeden bozuk elastik parçalar yerlerinden çıkartılarak değiştirilebilir.Büyük çaplı ve birbirine çok yakın mil üzerinde küçük çaplı kaplin kullanımına olanak sağlar.

Dişli Tip Kaplin

Hidrolik pompaların değişmez favori kaplinidir.Sık dişleri sayesinde büyük montaj kolaylığı sağlar.Vibrasyona uygun değildir çünkü plastik kovan sert yapıdadır ve vibrasyonu motora iletir.Elastik parça kırıldığında kaplin bozulmaz sistem durur ,elastik kovan değiştirilerek çalışmaya devam edilir.

ME Tipi Elastik Kaplin

Jeneratörler için özel tasarlanmış flanşlı tip kaplinlerdir.Çok büyük çaplı milin alnına civatalarla bağlanan flanş dar çalışma ortamında mükemmel tork aktaracak güçtedir.Elastik parça halka şeklinde ve kapalı ortamdadır,periyodik olarak değiştirilmezse kırılmalara sebep olur.

E Tipi Elastik Kaplin

ME Tipi kaplinin flanşsız şeklidir. Yapı ve kullanım olarak B Tipi Elastik Kaplinle çok benzeşir en büyük farkı elastik ara parçadadır . Yekpare ara parça ve  güçlü gövdesi sayesinde büyük burulma mukavemetlerini aktarır.

I Tipi Elastik Kaplin

Çok yüksek burulma momentine ihtiyaç duyulan jeneratörlerde Me Tipinin yetersiz kalması durumunda soğutma delikleri ve büyük kesitli elastik ara parçaları sayesinde mükemmel çözüm sağlayan bir kaplin çeşididir.